Activiteiten

Onze club zorgt voor een brede waaier van activiteiten waarbij iedereen aan zijn trekken komt! Hieronder vind je een overzicht van alle activiteiten en de foto's kan je in de vele fotoalbums terugvinden.

Activiteiten voor onze leden:

 • Gehele jaar door gratis gebruik van onze 2 pistes én het beschikbare oefenmateriaal
 • Laatste oefenparcours voor seizoensaanvang

Het laatste weekend voor het aanvang van het nieuwe wedstrijdseizoen van de KR is er een oefenparcours voor ruiters en amazones mét én zonder licentie en dit over verschillende hoogtes (60cm t.e.m. 120cm)

 • Spring- en dressuurlessen
Groepslessen (max. 5 personen) bij bekwame en getalenteerde (gediplomeerde) dressuur- en springlesgevers. Aanvang steeds rond Pasen.

 • Paasrally
Dit is een wandel- en zoektocht doorheen onze bossen. In kleine groepjes trekken wandelaars, fietsers, ruiters, amazones en menners het bos in en onderweg komen ze verschillende vragen tegen. Voor elke startende combinatie is er een kleine naturaprijs.

 • Officiële jumping en dressuurwedstrijd van de Kempische Regionale (KR)
Tijdens het verlengde weekend van OHH organiseren we een 4-daagse jumping met als hoogtepunt het amazonekampioenschap. Daarnaast organiseren we in juni en september ook een dressuurwedstrijd om ook onze dressuurruiters en -amazones aan hun trekken te laten komen.

 • Brevettenafname (A- en B-attest en bekwaamheidsattest) 
Om op wedstrijd te mogen gaan, moet je in het bezit zijn van een brevet. Deze activiteit wordt (meestal) om de 2 jaar georganiseerd.

 • Eindzomernachten (voormalig weekend van de jeugd)
Tijdens het laatste weekend van augustus organiseren we op vrijdagavond een gezellige eetavond (bv BBQ) en op zaterdag verzamelen we allemaal rond het kampvuur waar we gezellig samen zijn. De eindzomernachten sluiten we af met een korte eucharistieviering op de Onze Lieve Vrouweberg.

 • Clubkampioenschap dressuur en springen
We geven onze leden de kans om tegen elkaar te strijden en dit zowel in de discipline dressuur als springen. We zorgen ervoor dat iedereen gelijke kansen krijgt, want we organiseren verschillende reeksen: dressuur: recreatieruiters, jumpingruiters en dressuurruiters - springen: recreatieruiters, pony's en wedstrijdruiters hoogtes van 60cm t.e.m. 120cm.

 • Sint-Hubertusviering
De eerste zondag van november is er een korte eucharistieviering en al de dieren en de bossen worden gewijd. Namiddag is er een wandeling doorheen onze prachtige bossen en de dag wordt afgesloten met een gezellige picknick.

 • Ledenfeest (en kampioenenhuldiging)

Tijdens deze gezellige avond wordt er een lekkere maaltijd geserveerd (en al onze clubkampioenen worden gehuldigd).


 • Sinterklaas
De Sint maakt elk jaar tijd om de allerkleinste leden van onze club te bezoeken.